Mastercam je vodeći softverski paket za računarski podržano CNC programiranje. Sofisticiran je i istovremeno jednostavan za upotrebu. Adekvatan je za sva preduzeća koja imaju CNC mašine, od proizvodnih preduzeća do fabrika alata.

Mastercam koriste velika preduzeća, mala preduzeća, preduzeća kao što je vaše. Bez obzira da li se bave proizvodnjom alata za plastiku, livenjem pod pritiskom, preoblikovanjem metala, proizvodnjom automobilskih liftova, valjkova, lopatica za turbine ili skejtbordova, naočara za sunce ili boca, mogu da se oslone na njega. Za manja preduzeća koja tek počinju sa NC obradom, je dostižan, za veća ima sve što ona koriste da bi proizvod bio izrađen brzo, kvalitetno i uz dobit.

Želite prilagođen postprocesor? Postprocesore izrađujemo sami za različite mašine sa različitim kontrolerima i njihovim posebnostima, i prilagođavamo ih zahtevima i potrebama korisnika.

Mastercam Design – CAD

Softver čine različiti moduli. Osnov svih njih je Mastercam Design, modul za crtanje dvo- i trodimenzionalnih žičnih, površinskih i solid modela. Mastercam Design takođe poseduje interfejse za čitanje modela iz drugih CAD sistema. Možemo da ga nadogradimo i modulom Moldplus, koji ima dodatne, veoma moćne funkcije za modeliranje i analiziranje površinskih modela. Za CAM funkcionalnost nadograđujemo ga modulima opisanim ispod.

 

CAM

Kod Mastercama, naglasak je na modulima za NC programiranje (CAM): moduli za dvoosno do petoosnog glodanja, dvoosno do četvoroosnog struganja, dvoosnu do četvoroosne žičane erozije, obradu drveta, rezbarenje i graviranje. Moduli nude najrazličitije tehnologije grube obrade, fine obrade, čišćenja ostataka i četvoro- i petoosne obrade. Dok je tehnologija dvoosne obrade zadržala svu jednostavnost upotrebe, dodate su takođe napredne tehnologije, kao što su obrada pod velikom brzinom i petoosna obrada, kao i najnovija tehnologija trohoidnog glodanja Dynamic Motion™. Pomoću postprocesora je takođe moguće prilagoditi adekvatni modul Mastercama alternativnim tehnologijama obrade, na primer sečenju plamenom, sečenju vodenim mlazom i sečenju laserskim zrakom. Svim modulima zajedničko je jednostavno i efikasno NC programiranje.

Add-on dodaci za Mastercam

Instalacijom dodataka možemo proširiti i poboljšati funkcionalnost Mastercama. Otvoreni pristup softverskog paketa Mastercam znači da imate pristup najboljim specijalizovanim rešenjima koje je moguće koristiti sa našim proizvodima.
Neki od najpopularnijih dodataka su: