Mastercam CAD Design

Mastercam CAD Modul za 3D crtanje (tačke, linije, lukovi, krive) i modeliranje površina (Nurbs i parametarske površine) i čvrstih tela. Modul ima sledeće interfejse za učitavanje geometrije iz drugih CAD sistema: DVG, DXF, STEP, Inventor, IGES, VDA-FS, STL, ASCII, Parasolid (X_T), Solidworks, Solidedge, Acis solid (SAT). Dostupan je kao samostalan model, ali je i osnova svim ostalim modulima.

Mastercam CAD, takođe, podržava direktno modeliranje tela („push-pull“ tehnologija), što je veoma prikladno za uređivanje solid modela. Osim toga, prilikom uređivanja solid modela na taj način, čuva se veza između ivica i tačaka označenih na solid modelu, što znači da se putanja alata može ponovo generisati bez dodatnog uređivanja dubina i kontura.

Nekada je solid modeliranje bilo glavna filozofija dizajna. Nakon spoznaje da je potrebna i fleksibilnost modeliranja površina, oba načina modeliranja se kombinuju u tzv. hibridnim modelerima. Dakle, Mastercam Design kombinuje jednostavnost solid modeliranja sa fleksibilnošću modeliranja površina.

Neke od novijih funkcija možete videti u video-snimku sa leve strane. Opis najnovijeg alata za kreiranje površina Power Surface možete pročitati u članku.

Moldplus

Dodatne specijalizovane funkcije za modeliranje i analizu površina i površinskih modela. Pomoću alata za analizu negativnih uglova, zatvaranje i produžavanje podrezanih površina, odvajanje unutrašnjeg i spoljašnjeg dela modela, određivanje razdelnih linija i izradu razdelnih ravni, imamo brzo pripremljenu osnovu za dalju konstrukciju alata ili obradu.

Elektrode su često neizbežne pri izradi alata. Moldplus Professional drastično skraćuje vreme izrade elektrode. Jednostavan odabir geometrije elektrode, određivanja položaja paljenja, modeliranje elektrode i kreiranje pratećeg dokumenta je lakše uz Moldplus.

Za više informacija posetite zvanični veb sajt ili nas kontaktirajte za demo. Na Mastercam stranici besplatno pristupite onlajn Mastercam kursevima koji će vam pomoći da započnete rad u Mastercam okruženju. Dostupni su video vodiči pomoću kojih možete naučiti crtanje i modeliranje, kao i 2D i 3D programiranje mašina za glodanje.

Za korisničko ime i lozinku pošaljite nam email na adresu info@camincam.si.